Sauna en dompelbad: dé perfecte combinatie!

Afkoelen na een saunasessie is goed voor uw lichaam. Uw lichaamstemperatuur stijgt van 37 naar 39 graden. Afkoelen in een dompelbad na de sauna is daarom volgens ons perfect! Wij geven u in dit artikel drie redenen waarom een sauna en dompelbad dé perfecte combinatie zijn.

Het koude dompelbad zorgt voor verkoeling en frist je weer helemaal op na een saunasessie! We geven u hieronder drie redenen waarom een dompelton en een sauna dé perfecte combinatie zijn! 

Reden 1: voorkom hoofdpijn door oververhitting

Het lichaam warmt dus behoorlijk op door een saunasessie. Uw lichaam maakt dan een ‘kunstmatige koorts’ mee. Hierdoor zweet u en verliest u de afvalstoffen die uw lichaam kwijt wil. Als u niet genoeg afkoelt na zo’n opwarming krijgt u hoofdpijn. Daarom is koelen in een dompelton ideaal! 

Reden 2: poriën weer sluiten na de sessie

Je lichaam afkoelen na een sauna is ook nog belangrijk voor je poriën. De sauna zorgt ervoor dat u zweet. Als u zich daarna onderdompelt in het verkoelende water van een dompelton sluiten je poriën zich weer. De dompelton is dus goed voor je lichaam. 

Reden 3: bloedsomloop en weerstand verbeteren

Afkoelen in een dompelton na een saunasessie zorgt dus voor een groot temperatuurverschil voor je lichaam. Daardoor trainen uw vaatspieren zich, en is een verbeterde bloedsomloop én weerstand het effect! 

Alles draait om balans

Een saunasessie is dus goed voor je, maar een dompelbad maakt de sessie compleet! Het houdt elkaar in balans. Als u niet afkoelt na een saunasessie kan u zich suf blijven voelen. Het dompelbad zorgt er juist voor dat uw lichaam alle overtollige warmte kwijt kan. Hierdoor voelt u zich weer helemaal fit en opgeladen! 

Dompelbad in de tuin of binnen?

Een dompelbad in combinatie met een sauna is dus een echte ‘must-have’! Staat uw sauna binnen en houdt u uw dompelbad ook graag binnen? Bekijk dan ons assortiment dompelbaden voor binnen! Bent u op zoek naar een dompelton voor in de tuin? Kijk dan naar de dompeltonnen voor buiten die wij verkopen. Liever eerst advies? Neem dan contact op met info@bastu.nl of bel 071 888 5 333.