Wim Hof-methode

Wim hof is een extreme Nederlandse atleet. Hij kreeg als bijnaam 'The Iceman' omdat hij de Kilimanjaro in korte broek beklom en maar liefst 112 minuten in een container stond terwijl hij bedekt was met ijsblokjes. Hij leerde zijn ademhaling, hartslag en bloedsomloop te beheersen en koude temperaturen te weerstaan.

Wat houdt het in?

De methode is een combinatie van ademhaling, koudetraining en concentratie. We leggen hieronder kort uit wat de methode inhoudt:

Ademhaling

De basis van de methode is om te oefenen met ademen. Het is aan te raden wanneer u nog niets heeft gegeten óf uw maag leeg is. Adem dan diep in en uit door de mond. Begin de ademhaling in uw buik, adem door naar uw borstkas en adem dan in omgekeerde richting weer uit.

Koudetherapie

Na de ademhaling komt de koudetherapie. U dient uw lichaam rustig te laten wennen aan de koude temperaturen en langere periodes in het water. Je hebt hier een koud bad voor nodig waar je jezelf in kunt onderdompelen. Hiervoor zijn onze dompelbaden perfect! Ons dompelbad dient om koud water in te doen en is ook te gebruiken als ijsbad. 

Concentratie

Zonder concentratie boek je geen succes met deze methode. Het is niet de bedoeling dat je tijdens het ademen bezig bent met het avondeten of met hoe je serie afloopt. Het is belangrijk om je te concentreren op je lichaam en het ademen. Tijdens het koude dompelbad moet je rustig blijven en gelijkmatig ademen.

Voordelen

Wim Hof raadt aan om deze methode dagelijks te herhalen. Het liefst wanneer je nog niets hebt gegeten óf al 4 à 5 uur niks gegeten hebt. En wat gebeurt er dan met je lichaam?

  • Je bent gefocust en energieker
  • Je ervaart minder stress én hebt een hogere weerstand tegen stress
  • Je slaapt beter
  • Je immuunsysteem is versterkt
  • Je vetverbranding gaat omhoog

Dompelton aanschaffen?

Genoeg voordelen! Schaf een van onze dompeltonnen aan en begin direct met het uitoefenen van de Wim Hof-methode. Want denk eraan: iedereen kan de Wim Hof-methode leren!

Bron: The Breathwork Movement